Lite tankar kring floristik, lök och blommande lignoser

floristik knöl lök sorter Oct 17, 2024

Grunden för vårt odlande är att få skapa. Vi älskar att skapa med blommor från våra egna odlingar. Binda buketter, skapa arrangemang och hela miljöer fulla av blommor. Att hitta sitt sätt att arbeta kreativt med slow flowers är en resa, och vi vill hela tiden dela med oss av våra erfarenheter och berätta om vägarna vi har vandrat på.

Att arbeta med blommor odlade här i vårt klimat som vi själva har odlat ger så mycket mer till den kreativa processen i att skapa ett arrangemang. Processen startar redan i att välja frö, lök och knöl till din odling, välja odlingsmetod för att få blommorna att få det utseende du vill ha, eller låta naturen styra utseendet till överraskningar. Utbudet i materialval blir så oändligt när vi kan arbeta med både knoppar, blommor, fröställningar, bladverk, frukter, bär och gräs. Stjälkar som har böjt sig i vinden eller fått slingra fram längs marken ger helt unika uttryck till buketter och arrangemang. Varje ingrediens har en helt egen historia och skapar tillsammans en spännande berättelse genom kreationen.

Nu är tiden för att få ner sina lökar och vedartade buskar i jorden,  beställningar på små knölar som ranunkler och anemoner, allt det material som vi vill skapa med när våren sen kommer igen. Det är nu vi lägger paletten inför nästa år.

 

Några favoriter till våren:

  1. Kopparhäggmispel 'Bäcklösa'
  2. Smällspirea 'Amber Jubilee'
  3. Forsythia 'Northern Gold'
  4. Syren 'Norrfjärden'
  5. Narciss 'Sir Winston Churchill' 
  6. Tulpan 'Apricot Pride'
  7. Ranunkel 'Elegance Bianco Sufumato
  8. Anemone 'Mistral Rarity'

 

 

Vill du veta mer?


Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!